Orez integral cu mult verde
Dacă e primăvară, să fie verde. Mult verde! Și o mică schimbare cât să mai ieșim din rutină. Pentru azi mi-am dorit să aștern în farfurie orez integral cu mult verde și negrilică și să încerc ceva nou în bucătărie: uleiul de cocos, dar de data asta nu la dulciuri ca până acum.
Pentru că deja aerul proaspăt de primăvară i-a făcut vânt celui rece de iarnă, mi-am propus să golesc repede, repede ultimele rezerve de legume congelate păstrate cu grijă și să fac loc noutăților ce vor apărea cât de curând.
Recunosc că a ieșit ceva foarte bun, combinația de cocos și legume plus negrilică este magică. Mai întâi m-am îmbătat cu mirosul cocosului amestecat cu ceapă verde rumenită, apoi o ploaie de mazăre și-a făcut loc în tigaie peste care au căzut câteva buchețele de broccoli, totul păstrat crocant, numai bun de ronțăit. Negrilica are un parfum sublim care dă o notă aparte orezului, este piesa de rezistență pusă în mișcare de nota dulce a uleiului de cocos.
Așa că dacă mai ai dubii, te trimit direct la bucătărie să încerci combinația magică de ingrediente și să-mi spui părerea ta. Crezi că este prea îndrăzneț uleiul de cocos nerafinat în mâncăruri? Eu te provoc să-l folosești!
Orez integral cu mult verde
Ingrediente:
150 grame de orez integral
1 cană de mazăre congelată
o jumătate de broccoli
1 legătură de ceapă verde
1 linguriță rasă de ulei de cocos
un praf de usturoi granulat
sare, piper după gust
Preparare:
Orezul integral se fierbe, iar între timp călim în uleiul de cocos ceapa verde, apoi adăugăm mazărea și broccoli și se lasă timp de 10 minute cu capacul pus să se înăbușe. La sfârșit punem sare, usturoi granulat, piper după gust și semințele de negrilică.
PS: Legumele înăbușite vor rămâne mai tari, iar dacă îți plac mai moi, le poți fierbe și apoi adăuga peste ceapa rumenită ușor.
O primăvară frumoasă!