Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Drob de legume

Drob de legume

Fiecare din noi pregătește pentru masa de Paște o mulțime de preparate delicioase. Drobul vegan nu va lipsi de pe masa mea, așa că m-am pus pe bucătărit pentru a vă da și vouă rețeta mea.

Drob de post

Din multitudinea de preparate vegane care există, pot să zic că mă bucur de cele care implică cât mai puțin în bucătărie. Adică cât de simplu să fie? Spăl legumele, le rad sau le toc, le amestec, le condimentez și le dau la cuptor. Ei, îmi plac și cele mai complicate, însă dacă nu am timp să le dedic, nu mă avânt să le prepar.

O salată verde cu multă ceapă și un drob de legume sunt perfecte pentru mine, ele sunt definiția unei mese perfecte de sărbătoare. Dar să nu uităm desertul. 🙂 Vouă ce vă place să puneți pe masă? Ce ați ales să preparați anul acesta?

Drob de legume și salata verde

Drob de legume

Ingrediente:

250 grame de morcov ras mare

200 grame de ardei gras roșu tocat mărunt

150 grame de țelină rasă mărunt

50-100 grame de rădăcină de pătrunjel rasă mărunt

1 legătură de ceapă verde

1 legătură de mărar

1 legătură de pătrunjel verde

3 linguri de făină de năut

2 linguri de drojdie inactivă

1 lingură de tărâțe de psyllium

1 lingură de mix de condimente pentru drob (sare, usturoi uscat, muștar, boia de ardei dulce, coriandru, chili, piper negru, ghimbir, ceapă uscată, cimbru, ienibahar, frunze uscate de pătrunjel)

1 linguriță de boia de ardei dulce

1 lingură de ulei de măsline

sare, dacă mai este necesar

Preparare:

Toate legumele mărunțite și rase pe răzătoare se amestecă bine cu uleiul și ingredientele uscate, acestea din urmă se adaugă treptat, până încep să se lege. Se unge o tavă de chec sau ce aveți la îndemână cu ulei de măsline, se pune compoziția în tavă și se dă la cuptor pentru 1 oră la 180°C.

Notă: Atenție la mixul de condimente. Adăugați-l treptat și gustați compoziția. Mixul de condimente poate fi prea sărat, prea iute sau vice versa.

Paște fericit!

Drob vegan de legume

Drob de legume

Drob de legume de post

Lasă un comentariu

6 gânduri despre “Drob de legume”