Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Crumble vegan cu dovleac

Crumble vegan cu dovleac

Toamnă! La cum se arată cerul afară se pare că toamna începe să-și intre în drepturi, iar la cum miroase la mine în bucătărie, jur, este toamnă în toată regula. Dovleac copt, scorțișoară… Ce ziceți? Nu-i toamnă cu un crumble vegan cu dovleac și miros cald de scorțișoară? Și pisicile mele care dorm încolăcite… mmm, o rafală de amintiri îmi cotrobăie prin minte și mă aruncă departe, în inima copilăriei mele.

Crumble vegan cu dovleac

Iubesc toamna și fiecare frunză arsă, ador mirosul rece care invadează camera când deschid fereastra dis de dimineață, îmi place să privesc cum vântul smulge ultimele frunze din copaci, ador ploaia care se scurge pe geam… mă bucur de fiecare clipă care-mi este oferită în această viață. Pare puțin poetic, însă atunci când suntem nemulțimiți din diverse cauze, uităm de privilegiile pe care le avem, uităm de natură, uităm de cea mai simplă unealtă care ne face fericiți: iubirea.

Dragilor, bucurați-vă de viața simplă și iubiți. Vă poftesc la un crumble vegan cu dovleac și dacă vreți, puteți să-mi spuneți și cine/ce vă face fericiți. Eu vă spun secretul meu: fericirea mea vine de la pisici. Azi, am surprins-o pe mâța cea mică pe plasa de la geam, tocmai sus de tot. O escalada cu mare îndârjire, noroc că plasa este bine ancorată. Și pot eu să mă supăr? Nu! Ele sunt fericite, de ce nu aș fi și eu?

Crumble vegan cu dovleac și scorțișoară

Crumble vegan cu dovleac

Ingrediente:

300 grame dovleac curățat și tăiat bucăți

20-30 grame nectar de cocos sau alt îndulcitor

25 ml apă

½ linguriță scorțișoară (sau cât vă place)

Pentru crumble:

35 grame fulgi de cereale (ovăz, orz, grâu)

35 grame fulgi de hrișcă

35 grame nectar de cocos sau alt îndulcitor

15 grame ulei de cocos

un praf de nucșoară măcinată

extract de vanilie sau băț de vanilie (ce aveți la îndemână)

Preparare:

Se încălzește cuptorul la 180°C. Dovleacul curățat și tăiat bucăți se așează într-un vas potrivit, se pudrează cu scorțișoară și se toarnă peste el apa amestcată cu îndulcitorul lichid, astfel încât nicio bucată să nu rămână uscată. Se dă la cuptor pentru 15-20 minute, astfel încât să mai rămână ușor crocant.

Între timp puneți într-un castron fulgii de cereale și cei de hrișcă, amestecați cu nucșoara și extractul de vanilie, apoi turnați uleiul de cocos și îndulcitorul lichid și amestecați iarăși bine.

După ce au trecut cele 15-20 minute, scoateți vasul cu dovleac de la cuptor, puneți peste el amestecul de creale și mai dați la cuptor pentru încă 10 minute, la aceeași temperatură.

Poftă de toamnă!

Crumble vegan din cereale cu dovleac

Lasă un comentariu