Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Săptămâna verde fără cafea – Ziua 1

Săptămâna verde fără cafea – Ziua 1

Groaznică zi! Durere de cap, senzație de greață, lipsă de energie, tot potopul peste mine. Și printre toate relele, am reușit să bucătăresc și să împărtășesc cu voi minuni presărate cu verde.

Papaya,, physalis, spirulinaZiua mea a început în forță, un semn că n-aș avea nevoie de cafea să mă trezesc, ci făcea parte din viața mea doar ca obicei, ritual să-i zicem, căci mereu mi-a plăcut să stau atârnată de o cană de cafea privind la televizor sau rezolvând niște task-uri pe laptop. Urmează declinul!

Pe la ora prânzului deja nu mai suportam durerea de cap, cu tot ceaiul meu de mentă eram knock-out. Așa că am apelat la farmacie și am așteptat. În cele din urmă a trecut, dar fuse cam lungă urma asta.

Dar haideți să vă spun care a fost meniul meu azi.

În jur de ora 10.00 am băut un smoothie verde din papaya, physalis și spirulină.

Smoothie cu papaya, physalis, spirulina La ora 13.00 am mâncat o supă miso, a fost prima dată când am gătit-o, este ultra rapidă și destul de sățioasă pentru o supă.

Enoki, ceapa verde, tofu, chivesPasta misoSupa misoLa ora 16.00 am avut drept gustare un măr românesc 100%.

La cină mi-am pregătit o salată de spanac, castraveți, ridichi, ceapă verde, muguri de pin cu dressing de lămâie, ulei de măsline și sare roz.

Salata spanac, castraveti, ridichi, ceapa verde, muguri pinSalata cu spanac, castraveti, ridichi, ceapa verde, muguri pinPentru supa miso aveți nevoie de o legătură frumoasă de ciuperci enoki (le-am cumpărat de la Carrefour), 2-3 fire de ceapă verde, 50 grame de tofu natur, o lingură cu vârf de pastă miso (o găsiți în magazinele bio sau naturiste) și eu am mai adăugat și câteva fire de chives.

Puneți la fiert 400-500 ml apă, când clocotește adăugați ceapa verde tocată și ciupercile enoki. Le lăsați să fiarbă 2-3 minute, opriți focul și adăugați pasta miso pe care ați dizolvat-o mai întâi în apă, ca să evitați grămăjoarele nedizolvate. Amestecați bine și nu uitați să adăugați și tofu tăiat cubulețe. Peste 5-10 minute puteți servi, timp în care tofu absoarbe aroma pastei miso.

Cam asta a fost prima zi fără cafea, sper la zile mai bune în continuare.

Lasă un comentariu