Săptămâna verde fără cafea – Ziua 3

Săptămâna verde fără cafea – Ziua 3

M-am trezit emoționată. Mă lovește sau nu mă lovește? Mă rodea gândul că voi sta ca o legumă până îmi va trece durerea de căpățână. Se pare că Universul a fost mai blând cu mine azi, m-a sâcâit ceva la un moment dat, dar s-a rezolvat cu un ceai de ghimbir si scorțișoară.

Hummus spanac usturoiM-am trezit binișor, m-am activat de îndată cu un pahar mare de apă și apoi un un suc de mere proaspăt stoarse. Am continuat în același mod festiv și am făcut alei bătătorite bine pe lângă aragaz, căci masa mea de prânz se lăsa așteptată.

Inspirată am fost când am ales să mănânc hummus, da, da, hummus. Ați făcut vreodată? Ei bine, dacă nimeriți vreun năut de stați 3 zile până îl preparați, vă felicit. Faceți parte din clubul meu, al celor care și-au luat țeapă, dar jură că se vor învăța minte. În cazul de față mi-am făcut-o cu mâna mea, căci știam ce pun în oală la fiert. Îmi rămăsese stingheră o punguță de năut și știam că o să-mi facă probleme, dar nu m-am îndurat să o arunc. Așa că mi-am asumat riscul de a sta „n” ore pe lângă oală și să bătătoresc bine bucătăria până s-a fiert năutul.

Hummus cu spanac si usturoiBineînțeles că toate au un final, iar în cazul ăsta un final fericit, căci ce a ieșit a fost excepțional de bun: hummus cu spanac și usturoi. După ce am fiert năutul, am desfăcut boabele de cojițe, le-am băgat cu tahini, zeamă de lămâie, puțin ulei de măsline și sare la mixat până am obținut o pastă delicioasă. Și acum urmează partea rușinoasă: pentru că nu am mai găsit spanac proaspăt, am apelat la o conservă cu spanac. Am așezat pe o farfurie hummus, apoi puțin spanac și câțiva căței de usturoi tocați mărunt. Asta a fost masa mea de prânz.

Pentru seară mi-am luat revanșa și am confecționat ceva fresh: guacamole cu praz. Pentru rețetă, vă invit să dați click pe poza de mai jos.

Guacamole cu prazSe pare că fiece zi ce trece din săptămâna verde fără cafea e din ce mai bună, lipsa cafelei nu-și mai face atât de rău de cap, iar mâine sunt convinsă că voi fi fresh.

Lasă un comentariu