Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Final de săptămână verde – Mangold să fie

Final de săptămână verde

Credeați că am fugit? Nicidecum! Fără cafea, da? Așa am vorbit.

Mangold și morning glory cu orez cu turmericAm avut un weekend plin, cu musafiri dintre cei mai dragi, cu voie bună, cu mâncare multă și verde, bineînțeles, și fără prea mult timp încât să capturez pentru voi într-o poză ce am gătit.

Pot să spun că a fost o săptămână foarte bună, exceptând zilele de început când am avut o durere de cap groaznică. Lucrurile s-au așezat frumos, corpul a început să se obișnuiască și fără cafea, mă trezesc bine, nu sunt somnoroasă, îmi încep activitățile zilnice cu ușurință și am ajuns la concluzia că orice învăț are și dezvăț, doar să vrei.

Morning glory, mangoldAm vrut să închei săptămâna verde într-o notă asiatică, așa că am trântit în tigaie numai verdețuri, amețite bine de sosul de soia și pasta de chili și am fiert un pumn de orez basmati cu turmeric. Delicios!

Știu că uneori este prea greu ca în România să găsești verdeață asiatică, însă magazinele bio mai aduc câte ceva din aceste frunze, iar dacă nu găsiți, apelați cu încredere la prieteni, rude care călătoresc sau profitați chiar voi de orice călătorie se întrevede și căutați supermarketuri asiatice, care sunt pliiiine de tot felul de frunze, condimente, fructe și legume nemaivăzute.

Mangold, morning glory, usturoi și orez cu turmericDe morning glory v-am mai povestit, dar de mangold ce știți? Este plin de vitamina A și C, este la fel de gustos ca spanacul, îl puteți găti în aceleași moduri ca spanacul, foarte light și gustos.

MangoldSe ia o tigaie, de regulă folosesc wokul, se pune o lingură de ulei de susan, nota asiatică se ridică o dată ce ați încins tigaia cu ulei, este un miros extraordinar, se aruncă frunze de morning glory (spanac de apă) și mangold, se amețesc bine vreo 2 minute, se adaugă sos de soia, pastă de chili și usturoi. Miroase incredibil, gustul este… extrem de bun, și merge de minune alături de un castronel cu orez basmati fiert și asezonat cu turmeric și sare. Și sunt doar niște frunze.

Mangold, morning glory și orez cu turmericCa o încheiere: dezvățul nu știe de băț, ci de tenacitate, orice țel, obiectiv sau cum vreți voi să-l mai numiți este realizabil, dorință de reușită să aveți și să nu vă pierdeți pe drum.

Morning glory, mangold, orez cu turmeric, usturoiNumai bine, oameni dragi!

Lasă un comentariu