Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Săptămâna verde fără cafea – Ziua 2

Săptămâna verde fără cafea – Ziua 2

Another day in paradise! Da’ de unde!!! Săptămâna verde fără cafea continuă, cu nervi, aceeași durere de cap care apare fix la câteva ore de la trezire. Cred că bietul corp tot speră la o cană de cafea, însă eu m-am certat cu cafeaua și am rupt prietenia noastră dragă și lungă.

Salata din papaya, pere, stafideAșa despărțire cu năbădăi nici că am mai întâlnit, să nu te lase dom’ne în pace, să strige după tine și să-ți dea dureri de cap, ba te mai umple și de nervi, și te mai iei și tu de lumea nevinovată, de parcă lumea te-a pus să renunți la cafea.

Papaya, pere, stafideÎnceputul de zi a fost unul debusolant, m-am trezit greu, n-am știut ce să mănânc și până m-am dezmeticit, m-a lovit durerea de cap. Așa că știți expresia: cât vezi cu ochii. Eee, la mine a fost un pic diferit: ce vezi cu ochii. Micul meu dejun a constat dintr-o farfurie colorată frumos și îndestulată cu papaya, pere și stafide. Apoi mi-a venit inspirația, mai degrabă am scotocit sertarele frigiderului și m-am pus pe treabă.

Supa raw verdeLa prânz am făcut o super delicioasă supă raw verde dintr-un avocado bine copt, un pumn de caju hidratat, multe frunze verzi de busuioc, mărar, sare roz de Himalaya, praf de chili, zeama unei jumătăți de lămâie și câteva firicele de chives și bineînțeles apă (eu am pus cam 300 ml la supa mea). A ieșit o supă cremoasă, super delicioasă și nu mi-a luat mai mult de 10 minute cu tot cu spălatul ingredientelor.

Pentru masa de seară am optat pentru ceva mai consistent, căci eu funcționez invers. Încep light, termin dezmățându-mă. Și aici întrerupem buletinul informativ cu o știre de ultimă oră: m-am oprit din scrisul acestui articol tocmai pentru a-mi satisface o poftă de dulce – am dat iama în borcane și mi-am făcut niște bombonele raw. Dar despre ele vă voi povesti altă dată, în ediția de Crăciun.

Mâncare de mazăreȘi veni și seara cu a ei mâncare de mazăre. În timp ce găteam mă gândeam că fiecare ingredient pus în oală este cules din grădina mamei mele și pus la păstrat fie în congelator, fie la borcan. Mazărea, un praz, puțin bulion făcut în casă, roșiile în coajă puse la borcan și mărarul cules din grădină înainte de ninsoare au fiert voioase și le-am servit cu plăcere la masa de seară.

Ziua 2 fără cafea aproape că s-a terminat, vă aștept și mâine să vă împărtășesc experiența mea fără cafea.

Vă pup cu drag!

Lasă un comentariu