Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Săptămâna verde fără cafea – Ziua 4

Zilele trec și constat că nu e așa de rău fără cafea. Corpul meu încă resimte lipsa pentru că mă trezesc obosită, deși înainte nu se întâmpla asta. Cred că e e ceva de genul: fată, dacă vrei să faci treabă bună azi, dă-mi o cană d-aia mare cu cafea și o să vezi tu ce bine o să-ți meargă. Pe principiul: haidi frumoasa mea să-ți ghicesc în palmă. Și cred că înțelegeți la ce mă refer.

Grill tofu și zucchiniCorpul nostru s-a născut liber și necondiționat de substanțe și alte chestii de genul, și nu vreau să fac o campanie anti-cafea, e doar decizia mea de a mă elibera de ceva ce nu-mi mai trebuie, e ceva ce a făcut parte doar pentru că obișnuiam să am un ritual de dimineață. La fel ca și țigara, la fel ca alte droguri care ne subjugă existența. Muncim ca să ne drogăm, de ce să n-o zicem pe aia dreaptă? Câți bani cheltuim pe chestii inutile, doar ca să ne simțim „bine”? Who’s the coolest, ha??? Cam așa, că am uitat ce bucurii aveam când eram mici și țopăiam cât puteam de tare când ne mai lăsa mama afară încă o oră. Acum suntem oameni mari și cool.

Dar să lăsăm lucrurile triste deoparte, fiecare cu ograda lui. Ce ziceți de un grill, ce ziceți de o supă verde?

Friptură de tofu și zucchiniDragilor, mai inspirată nu știu dacă am fost ca astăzi. Am azvârlit pe grătarul încins câteva felii de zucchini și o bucată generoasă de tofu pregătit înainte cu sos de soia și sare afumată. Am lăsat pentru o oră bucata de tofu bine scursă înainte să absoarbă sosul de soia și am presărat-o cu sare afumată. A ieșit un deliciu, servit cu usturoi tocat mărunt e completarea perfectă. Când cumpărați tofu alegeți tofu natural, fără adaos de sare. Eu personal prefer să dau mai mulți bani și să iau ceva mai bun, mai ales că nu e un aliment pe care să-l consum în mod frecvent.

Supă din broccoli, mazare și spanac cu lemongrassPentru masa de seară am optat pentru ceva light, o supă rece din broccoli, mazăre și spanac asezonată discret cu usturoi și lemongrass. Un pumn de mazăre se pune la fiert, un pumn mai zdravăn de spanac se opărește, câteva buchețele de broccoli se fierb și ele, la final se mixează bine totul împreună cu o ceașcă de caju hidratat, se adaugă puțină mentă uscată, câteva fire de chives, 2-3 căței de usturoi, un praf de lemongrass, 2-3 lingurițe de drojdie inactivă, un praf de piper, apă și zeamă de lămâie. Și gata supa noastră.

Supă de broccoli, mazare și spanac cu lemongrassFericire maximă vă doresc și, de ce nu, get addicted by Aromaverde! Așa adicție…. 😀 Hai vă pup!

Lasă un comentariu