Biscuiți vegani cu matcha
Începem anul 2018 cu energie și voie bună și bucurându-ne de niște biscuiți vegani cu matcha? Îmi plac gustările dulci și sunt mereu în căutare de dulciuri sănătoase. Se întâmplă să mai calc și strâmb, însă îmi asum. Cred că în tot trebuie să existe un echilibru, fără să ne simțim privați ca apoi să facem excese.
Rețete de biscuiți
În materie de biscuiți sunt greu de mulțumit, așa că tot încerc mereu rețete și le postez doar pe cele care îmi plac cu adevărat. De ce caut mereu să fac biscuiți? Pentru că sunt o gustare perfectă pentru o cafea sau un snack între mese, pot fi luați oriunde și se păstrează foarte bine într-un borcan de sticlă închis ermetic.
Cu toate că mie îmi plac dulciurile, caut un echilibru între ingrediente și gustul dulce. Dacă biscuiții sunt prea dulci, amestecul mi se pare fără personalitate.
Despre matcha poți citi aici și chiar poți încerca rețeta de latte vegan, dacă nu deja cunoști ceaiul matcha. Mie îmi place mult ceaiul matcha, este energizant, este bogat în antioxidanți și vine la pachet cu multe beneficii. Iar pentru cei care vor să se lase de cafea este o variantă excelentă.
Biscuiți vegani cu matcha
Ingrediente:
250 grame făină mix de cereale Pirifan (secară, ovăz, grâu, orz) sau făină de ovăz
100 grame ulei de cocos
80 grame zahăr de cocos (se mărește un pic cantitatea dacă nu punem ciocolată albă)
80 grame lapte vegetal neîndulcit
15 grame (3 lingurițe) pudră matcha
5 grame (1 linguriță) praf de copt
80 grame ciocolată albă vegană (opțional)
Preparare:
- Se încălzește cuptorul la 180˚C.
- Făina din cereale a fost obținută prin măcinare la Thermomix, însă se pote folosi orice fel de făină. Atenție însă la lichide pentru că o făină mai ușoară, cum este făina albă, absoarbe mai puțin lichid decât făina integrală. Toate ingredientele uscate (făina, zahărul, pudra de matcha, praful de copt) se amestecă într-un bol, apoi se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează cu ajutorul unei spatule de silicon.
- Se ia o cantitate mică de cocă, se modelează sub formă de mingiuță între palme, apoi se aplatizează cu ajutorul unei spatule de silicon direct în tava de copt acoperită cu hârtie specială. Și tot așa până se termină coca și se umple tava.
- Biscuiții formați se coc la 180˚C timp de 15 minute maxim.





