Tort raw vegan cu ceai matcha

Tort raw vegan cu ceai matcha

Când mi se pune pata pe câte un ingredient, păi nu mai scapă din mâinile mele. Așa și cu ceaiul matcha! Am vrut neapărat să fac un desert cu el, nu doar să mă bucur de el sub formă de ceai cald sau latte vegan cu matcha. Și iată ce mi-a ieșit: un tort raw vegan cu ceai matcha.

Provocarea Optimum 9200A

Și pentru că am primit o provocare sub forma blenderului de mare viteză Optimum 9200A, l-am pus la treabă ca să văd dacă este un bun cofetar raw vegan. Ce credeți? Optimum 9200A și-a făcut treaba glorios, a muncit de zor și rapid și a ieșit din cuțitele lui cea mai cremoasă și mai fină cremă de tort raw vegan.

Tortul a trecut deja testul cu 2 clienți exigenți. A primit nota 10+ pentru finețe și cremozitate, pentru gust echilibrat și inedit și pentru aspectul plăcut. Mie mi-a plăcut să mă joc cu aromele, să îi dau un gust plăcut de caramel datorită curmalelor Medjool care sunt de neegalat (doar 4 curmale am folosit pentru bază) și să îl ornez după cum mi-au picat ingredientele în mână.

Folosește codul de reducere!

Dacă vă gândiți să investiți într-un blender foarte bun vă recomand cu drag Optimum 9200A pentru putere, capacitate și pentru reducerea de 20 Eur oferită de Froothie România prin codul aromaverde-optimum-20. Profitați și de prețul deja redus, aici aveți specificațiile produsului și vă stau la dispoziție pentru orice întrebare legată de blender.

Tort raw vegan cu ceai matcha

Ingrediente:

Pentru bază:

150 grame migdale hidratate 8h

100 grame curmale fără sâmbure (eu am folosit 4 curmale mari Medjool)

50 grame fulgi de cocos

10 grame cacao sau 1 linguriță cu vârf

2 lingurițe extract de vanilie sau 1/2 linguriță pastă de vanilie

Pentru cremă:

300 grame caju hidratat 8h

120 grame sirop de arțar

60 grame ulei de cocos topit la maxim 42-45°C

40 grame unt de cacao topit la maxim 42-45°C

5 grame ceai matcha sau 1 linguriță cu vârf

3 lingurițe extract de vanilie sau 1/2 linguriță pastă de vanilie

Preparare:

Baza se obține prin măcinarea migdalelor cu ajutorul funcției Pulse (3-4 apăsări scurte) a blenderului de mare viteză Optimum 9200A sau cu ajutorul unui robot de bucătărie, dar păstrând bucăți mai mari, apoi se adaugă curmalele tocate mărunt (dacă sunt uscate le înmuiați, cele Medjool sunt moi și cremoase și nu necesită înmuiere) și restul de ingrediente și se mixează cu funcția Slow a blenderului Optimum 9200A timp de 1-2 minute sau la robotul de bucătărie, până obținem un amestec bun de întins în tavă (nu cremă fină).

Crema se obține în 1-2 minute prin mixarea caju-ului împreună cu toate ingredientele lichide (sirop arțar, ulei cocos, unt cacao și extract vanilie) cu ajutorul funcției Medium a blenderului Optimum 9200A, apoi se adaugă pudra de matcha și pentru câteva secunde se activează funcția Fast până se omogenizează. Se folosește tamperul pentru împingerea ingredientelor spre cuțitele blenderului și se fac pauze scurte când se mixează (recomand pauzele de mixare pentru absolut orice produs de tip blender).

În cazul în care nu aveți un blender de mare viteză veți avea nevoie de mai mult lichid (puteți adăuga lapte vegetal) sau de mai mult timp pentru mixarea ingredientelor sau de cantități mai mici pentru a nu solicita prea mult motorul blenderului.

Baza obținută se așează într-o tavă cu diametrul de 17-19 cm, apoi se toarnă crema și se dă la congelator pentru câteva ore.

Pentru ornat am folosit fulgi de cocos, bucăți de ananas deshidratat, ciocolată vegană și nuci pecan.

De ce Optimum 9200A?

Blenderul de mare viteză Optimum 9200A transformă ingredientele într-o cremă foarte fină și cremoasă, într-un timp foarte scurt. Sigur ați testat o prăjitură raw vegan cu o cremă foarte fină și ați tânjit să obțineți acasă o astfel de cremă. Optimum 9200A este dozat cu o mare putere de mixare și poate transforma nucile sau alunele în creme foarte fine.

Crema obținută din ingredientele de mai sus nu este foarte fluidă, m-am ajutat de o spatulă de silicon și de o linguriță pentru scoaterea ei din cuvă, iar acest lucru mi-a dat de gândit. În bine! Blenderul Optimum 9200A a trecut un test suprem la mixare și merită investit în el.

 

Matcha raw love cu Optimum 9200A!

 

 

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Tort raw vegan cu ceai matcha
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)