Tort raw vegan cu zmeură, cocos și ciocolată

Tort raw cu zmeură, cocos și ciocolată

Cu ciocolată, cu un pic de alb de cocos ca să ne gândim la zăpadă și cu zmeură buuună ca să ne amintim de vară, am pus de un tort raw vegan în toată firea pentru sărbătoarea Crăciunului. L-am ornat cu o super raw vegană frișcă din nucă de cocos și cu zmeură gustoasă pusă la păstrat în congelator încă de astă vară.

Tort raw cu zmeură, cocos și ciocolată și frișcă din_nucă_de_cocosHaideți să ne grăbim să pregătim tortul pentru masa de Crăciun. Puteți foarte bine să-l pregătiți acum și să-l puneți la păstrat în congelator pentru momentul dorit.

Tort raw cu zmeură, cocos și ciocolată și_frișcă_din_nucă_de_cocosIngrediente pentru blatul de ciocolată:

  • 200 grame alune de pădure hidratate cam 8-12 ore;
  • 10 curmale sau dacă vreți să iasă mai dulce, mai adăugați;
  • 30 grame de unt de cacao topit;
  • 4 lingurițe cacao raw măcinată;

Ingrediente pentru blatul de cocos:

  • 100 grame de caju hidratat;
  • 100 grame de pulpă din nucă de cocos;
  • 100-200 grame de zmeură;
  • îndulcitor după gust (miere/sirop de agave/Stevia, etc.).

Ingrediente pentru frișcă:

  • 200-300 ml cremă de cocos;
  • îndulcitor după gust (miere/sirop de agave/Stevia, etc.);
  • păstaie de vanilie.

Tort raw cu zmeură, cocos și ciocolată și frișcă_din_nucă_de_cocosPreparare:

Pentru blatul de ciocolată mixăm la blender sau robotul de bucătărie cu lama în S întâi alunele, apoi adăugăm și celelalte ingrediente și mixăm până se obține o pastă tartinabilă.

Pentru blatul de cocos mărunțim mai întâi pulpa de cocos tăiată cubulețe, apoi adăugăm caju hidratat și îndulcitorul, rezultatul trebuie să fie exact ca la blatul de ciocolată.

Frișca din nucă de cocos se prepară astfel: crema de cocos se pune la frigider pentru 24 de ore, în acest timp ar trebui să se aleagă pulpa de apa de cocos, la mine nu s-a întâmplat atât de bine (frigiderul meu este setat la 4 grade Celsius), dar am reușit să obțin o frișcă ok. După ce a stat la frigi, crema ar trebui să se întărească și masa de apă să fie separată de crema închegată. Luăm ce s-a închegat, punem vanilia și puțin îndulcitor și mixăm cu un mixer până se obține o consistență de frișcă.

Tort raw cu zmeură, cocos și ciocolatăCând aveți toate cele de mai sus gata, vă apucați de zidărit. Glumeam! 😛

¾ din compoziția de ciocolată se întinde într-un prim strat, apoi punem jumătate de compoziție de cocos, adăugăm zmeura întreagă pe toata suprafața cremei și apoi restul de compoziție de cocos. Ce ne-a rămas din ciocolată se întinde ca ultim strat. Ornăm frumos cu frișcă și cu zmeură și servim cu drag.

Vă pup, dragilor!

Tort raw cu zmeură, cocos și ciocolată și frișcă din nucă de_cocos

Lasă un comentariu