Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Boabe de cacao crude și beneficiile lor

Boabe de cacao crude

Love at second taste! Cum aș descrie prima experiență cu boabele de cacao crude? Amare! La o a doua degustare: un pic amare și un gust delicios de cacao raw! Gustul ține de educație până la urmă și spun asta pentru că și eu mai am de acceptat niscaiva ingrediente. Papilele mele gustative parcă n-ar accepta orice, stomacul îmi mai dă câte un ghiont când nu-i place ceva, însă când vorbim de cacao raw…

Boabe raw de cacao

Beneficiile boabelor de cacao crude

Boabele de cacao crude sunt culese, lăsate la fermentat și uscate la temperaturi mici, iar apoi prin prese speciale este extrasul untul de cacao de restul pulpei măcinate. Bogată în antioxidanți, cacaoa crudă abundă și de fier, magneziu și calciu. O parte din acești antioxidanți se pierd sau rămân în cantități infime pentru organism atunci când boabele de cacao sunt prăjite la temperaturi mari. Pe lângă procesul de prăjire, mai apar și zahărul, laptele, aromele, care schimbă mult gustul intens de cacao. Includ aici și ciocolata neagră, chiar dacă are un procent mare de cacao este fabricată din aceeași cacao prăjită.

Nu știu câți dintre voi au încercat ciocolata raw, însă vă spun că are un gust divin. Este foarte intensă, aici vorbim de intensitate ci nu la ciocolata neagră, este foarte aromată și te bucuri de toate beneficiile ei pentru că temperaturile mari nu i-au alterat proprietățile.

Cacao nibs sau boabe de cacao sparte

De-a lungul timpului, au ieșit la suprafață o serie de teorii care susțin sau dezaprobă calitățile boabelor de cacao, chiar și pentru cele crude. Sfatul meu general valabil este cumpătarea. Nu faceți un obicei din consumul unui aliment, oricât de delicios ar fi el. De ce spun asta? Pentru că s-ar putea să le ratați pe celelalte, în primul rând. Corpul nostru are nevoie de puțin din fiecare aliment de sezon, în principal, și apoi de restul.

Dacă aveți nevoie de puțină inspirație, vă las două rețete pe bază de boabe de cacao crude: un smoothie antrenant și o ciocolată raw.

Chocojoy!

Boabe de cacao crude 2

 

https://iquitsugar.com/raw-cacao-vs-cocoa-whats-the-difference/

Summary
Review Date
Reviewed Item
Boabe de cacao crude
Author Rating
51star1star1star1star1star

Lasă un comentariu