Pate vegan cu usturoi copt
Ați mai mâncat vreodată usturoi copt? Este extraordinar de bun, merge întins pe pâine, poate fi pus în salate sau poți face chiar și dressinguri cu el. Eu l-am amestecat cu un pumn de semințe de floarea soarelui fără coajă și am făcut un pate vegan de îți vine să te lingi pe degete.
Uneori diminețile pot fi într-adevăr o provocare. Te-ai săturat de porridge? Te-ai săturat de clasicul sandwich? Hai să încercăm și un pate vegan! Poți să te joci cu ingredientele după bunul plac, poți experimenta și cu alte tipuri de semințe, dar combinația de mai jos este musai să o încerci.
Ironia este că zilele trecute am văzut un titlu interesant de articol despre diverse pateuri vegetale puse la microscop, comercializate în masă în perioada postului, însă nu am reușit să citesc articolul. Măcar de curiozitate, că de cumpărat nu mă mai risc, orice ar scrie pe etichetă. Eu garantez prin lista de ingrediente că acest pate vegetal este 100% natural, nu conține E-uri sau alte bazaconii. 🙂 Nu vrei să-l încerci și să uiți de cel din comerț?
Pate vegan cu usturoi copt
Ingrediente:
120 grame de semințe de floarea soarelui hidratate peste noapte (fără coajă)
6-8 căpățâni de usturoi coapte (am folosit usturoi de grădină care este mai micuț decât cel din comerț)
3-4 linguri de lapte vegetal (ajută la mărunțirea semințelor)
1-2 lingurițe de ulei de măsline
2 linguri de sos de soia
un vârf de cuțit de boia afumată
un strop de sare, dacă mai simțiți nevoia
Preparare:
Coacem usturoiul la 180°C, dar înainte de a fi băgat în cuptor, căpățânile de usturoi se taie în zona unde se termină tulpina plantei pentru a pătrunde căldura și a se coace mai ușor (vezi imaginea de mai jos), plus că ne va fi mult mai ușor când scoatem pulpa coaptă din interior. Semințele de floarea soarelui hidratate se pun în robotul cu lama în S și se mărunțesc. Se adaugă pulpa coaptă de usturoi și restul ingredientelor și se mixează bine până obținem o pastă.
Secretul meu: începe să storci usturoiul de la bază pentru a scoate toată pulpa din interior.
Spor la întins pe pâine!
2 gânduri despre “Pate vegan cu usturoi copt”
Foarte bun pateul, usturoiul copt face diferenta! Multumesc pentru reteta!
Cu drag! Mă bucur că v-a plăcut. Eu sunt fană usturoi copt, merge de minune și întins pe pâine sau în sosul pentru paste. 🙂